Det er flust av råd for hvordan du kan øke boligens verdi. Dessverre er mange av rådene der ute svært kostbare og gir liten eller ingen gevinst på salget. Når det er snakk om å pusse opp før boligsalg bør du tenke på helhetsinntrykket av boligen. Her gjelder det å male slik at vegger og tak er i en nøytral farge, samt at listene er fullførte.

Nøyaktig hva og hvor mye som bør gjøres vil variere fra bolig til bolig, men det er noe som utpeker seg positivt som mer lønnsomme og andre oppussingstiltak som heller koster mer enn du får igjen.

Dette er lønnsomt:

  • Et malingsstrøk i nøytrale farger
  • At listverket er i orden
  • Elektrisk anlegg og røranlegg fungerer som det skal
  • Sette inn peis. En peis koster alt mellom 20 tusen til 50 tusen, men dette kan raskt øke boligverdien til 100 000 kroner. Likevel må du tenke på at å bygge inn en peis vil koste mye penger med tanke på oppdragering av boligen med pipe og tillatelse fra brannvesenet til å etablere et ildsted. Ved leilighet må styre i borettslaget informeres om anskaffelse.
  • Bygge balkong vil også kunne øke verdien på boligen din, men her er det også en rekke utfordringer. Ved eldre bebyggelser og boliger som vender ut mot gaten er det ikke sikkert at det er store plassen til balkong, så her er det viktig å sjekke ut mulighetene før du går i gang med planleggingen. Grunnen til at balkong vil øke verdien på boligen er at det er veldig attraktivt for mange kjøpere. Kostnaden for en balkong er rundt 150 000 kroner, men viser at det kan øke boligen med opp til 300 000 kroner.