Har du planer om å selge boligen din i nærmeste fremtid? Da vil det være viktig å være forberedt til visning, men hvordan gjennomføres egentlig en visning? Og hva gjør du for å få til en god visning med mange interesserte kjøpere?

De fleste velger å finne en eiendomsmegler som arrangerer visningene, men det er mye forarbeid du selv kan gjøre for å sikre at visningene faktisk går bra og at mange setter seg opp på interesselisten. En viktig ting er å formidle visningsdatoer til familien, venner og naboer, slik at du unngår at de plutselig ringer på døra og avbryter mitt i visningstiden. Sett også mobilen på lydløs om du skal være med under visning, så unngår du avbrytelser eller andre varsler som tar oppmerksomheten bort. Flere overlater selve visningen helt og holdent til eiendomsmegleren fordi dette gjør at boligen blir mer nøytral, og de potensielle kjøperne tørr i større grad å stille de vanskelige spørsmålene. Blir du likevel med på visning, bør du tenke på å holde deg objektiv og la dine subjektive meninger forbli i hodet. Det er fint å vise frem de gode sidene ved boligen, men aldri si noe som ikke er sant. Å selge en bolig med å pynte på sannheten kan fort føre med seg økonomiske konsekvenser i ettertid.

Ikke mer folk enn nødvendig

Barn bør aldri være med på visning fordi dette tar oppmerksomheten bort fra selve boligen. Det holder også at det er en voksen tilstede for å svare på eventuelle spørsmål som de interesserte har. Er du i ekstra godt humør kan du gjerne lage noe bakst, da dette gir en god lukt i boligen og gjestene har noe de kan forsyne seg av.

Få vekk rotet

Det er mye som er viktig før visning, men det aller viktigste er at det er ryddig og godt vasket. Det skal se helt rent og pent ut, og bildene i salgsannonsen skal gjenspeile hvordan det ser ut under visning. Ser boligen helt annerledes ut på visning enn på boligannonsen vil noen potensielle kjøpere raskt trekke seg unna. Det er helt i orden om det står noen nye blomster på bordet, men unngå å gjøre store endringer. Ved at boligen ser tilnærmet lik ut vil du også virke mer troverdig ovenfor de interesserte.

Rydd også inni skap og i boden, for flere vil gjerne titte inni skap for å sjekke skapplass og lagringsplass. Gjem altså for all del ikke rotet inn i skaper, men heller vekk og bort.

La det lukte friskt og godt i boligen, men unngå duftlys. En side av saken er at ikke alle har samme luktesans, en annen er at flere vil tro at du prøver å maskere en vond lukt. Luft heller boligen godt, og la det lukte rent fra vaskemidler.

La eiendomsmegler gjøre jobben sin

En eiendomsmegler sitter med kunnskap og erfaring fra tidligere salg – la megleren gjøre jobben sin. De er trent for salg og vet hvordan de skal selge boligen din best mulig. Du sitter med mye historie og det kan fort bli personlig når du skal presentere boligen. Ved å la en megler ta seg av jobben får du solgt boligen langt mer effektivt, da en eiendomsmegler har en profesjonell avstand.